Verslag van de forelwedstrijd van 19 juni 2021

20 november 2022

 

 

Verslag van de YCDP- forellenwedstrijd op 19 juni 2021 

 

Op zaterdag 19 juni was het eindelijk zo ver: tijd voor de jaarlijkse forellenwedstrijd! Omstreeks 7u.30 vertrok de bus richting Westouter op de zwarte Berg naar de visvijvers van De Ponderosa. De meesten gingen mee met de bus; anderen verkozen eigen vervoer. We waren voor deze tweede forellentrip duidelijk met meer deelnemers: met 43 clubleden waarvan 28 volwassen en 6 kinder-vissers. De anderen waren fervente supporters.

 Het was vooral een familiedag, waar gezelligheid en vriendschap belangrijker was dan de wedstrijd zelf. Het weer was wisselvallig met soms een klein buitje maar meestal bleef het droog.

Na een welkomstkoffie, aangeboden door het bestuur, maakte iedereen zich klaar om rond 9u.15u het voormiddaggedeelte van de wedstrijd te starten. Dit bleek voor velen een moeilijke zaak want Jammer genoeg was het water in de vijver nogal warm na de grote hitte in de voorbije weken. Daardoor was het moeilijker dan twee jaar geleden om de vissen te verschalken.

Ondertussen hadden de niet-vissers de prachtige prijzentafel klaar gezet, want er was een naturaprijs voor elke deelnemer. Er waren meerdere sponsors – waarvoor dank aan iedereen- maar toch een bijzondere vermelding voor twee personen die voor heel wat waardevolle prijzen zorgden. Deze zijn bestuurslid Gregory Arnoys en ook Serge Dedrie, zoon van Jean-Pierre, en zaakvoerder van XL Real Tabac & Co uit Adinkerke. Dank Greg, dank Serge en Audrey!

Omstreeks 11uur zong de vrolijke bende “Happy Birthday” voor de jarige Shania , die 12 jaar werd. Ze trakteerde met een drankje voor iedereen, waarvoor dikke merci!

In de loop van de voormiddag kreeg iedereen de kans om enkele lotjes te kopen voor een toffe tombola – altijd prijs. Dank aan de organisatoren Walter en Katrien en Patrick van het horecateam en dank aan elke schenker, met een bijzondere vermelding voor Patrick en Christine.

’s Middags smulde iedereen -na een aperitiefje aangeboden door de club- van lekker stoofvlees met frietjes, vlot en professioneel opgediend door Jenny en haar team, met medewerking van enkele charmante dames van onze club.

Na de middag had elke visser opnieuw energie en hoop om een visje te vangen en het lukte ook meestal beter dan in de voormiddag.

Om 16u.30 gaf de wedstrijdcommissaris en medeorganisator Greg het eindsignaal. Tijd voor de weging en prijsuitreiking! De wedstrijd werd gewonnen door Theo met 6,1 kg, gevolgd door Henri Bourgeois met 3 kg en Bjorn Vercaemer met 2,5 kg. De volwassenen haalden in totaal 27,7 kg boven. Bij de kinderen was Britt Vercaemer de winnares, gevolgd door Shaun en Sienna Arnoys. De kinderen vingen in totaal 4,5 kg zodat we in totaal aan 32,2 kg komen.

Als verrassing mocht iedereen die geen vis had gevangen met de blote hand nog een forel uit een grote bak halen. Zo kwamen we nog aan 9 x 300g = 2.7 kg vis.

We kregen tot slot nog een drankje aangeboden door de heer Wim Delporte, de nieuwe eigenaar van De Ponderosa die hoopt om ons volgend jaar terug te mogen verwelkomen. Mooi gebaar!     

Onze Pannevissers mochten rond 18u moe maar voldaan met 34,9 kg zalmforellen richting de kust. Het was eens iets anders dan vissen op zee.

Iedereen was tevreden over de prima organisatie, de toffe sfeer; we waren allemaal zo blij om elkaar terug te kunnen zien. Mensen van ter plaatse vertelden mij: “wat een toffe bende hebben jullie”!

Dank dus aan iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie van de dag, zowel voor als achter de schermen.

 

 

Dit is de volledige uitslag van de wedstrijd .