Opleiding Marifoon/VHF

20 oktober 2023

Bij deze nog een klein verslagje over wat was, namelijk onze cursus en examen voor het behalen van het certificaat ‘Marifoon/VHF op zee en de binnenwateren’ .

Dit gebeuren ging door vorige vrijdag 13 oktober in ons clublokaal op de rampe. Er was een grote opkomst, 26 geïnteresseerden namen deel aan deze cursus.

In de voormiddag kregen we op een redelijk tempo de basiskennis en vele begrippen uiteengezet over het bestaan, de regels en gebruik van de marifoon/VHF. Op de middag werd ons een belegd broodje aangeboden en konden we ons nog wat voorbereiden in onze cursus.

Kort na de middag werd dan het examen afgenomen door 2 ambtenaren van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie = bipt die speciaal voor dit examen vanuit Brussel afzakten tot bij ons. Het examen bestond uit 25 meerkeuze vragen en men moest minimum 15 op 25 = 60 % behalen om te slagen. 22 van de 26 cursisten wisten hun diploma te behalen.

Om de namiddag af te sluiten konden we alles nog eens doorspoelen rond de toog.

Het was dik in orde met dank aan onze voorzitter Johan voor dit mooi initiatief.

En ik sluit dit verhaal af met ‘wat hebben we geleerd vandaag’ 😉 SECURITE SECURITE SECURITE ALL E-MAILS ALL E-MAILS ALL E-MAILS THIS IS KYCDP KYCDP KYCDP Keep it save in these rainy and windy days. We come back next week for another weather forecast ! OUT