Eerste wedstrijd 29 maart 2014 wedstrijdverslag

20 november 2022

Zaterdag 29 maart was het weer zover :  De start van de nieuwe viscompetitie voor Yachting Club De Panne- De Pannevissers was een feit.   En dat iedereen hier naar uitkeek, dat kon niet anders want met een bijna zomerweertje met temperaturen tot 18 graden en een licht kabbelend zeetje, was thuisblijven geen optie.

 

Vanaf 7 uur stonden de boten dan ook aan te schuiven op de rampe in De Panne om zeker op tijd te zijn voor het aangeboden ontbijt.    19 boten vertrokken daarna in groep naar De Trapegeer en kregen om 9 u stipt  het startschot  voor een wedstrijdduur van 6 uren (9 – 15 u).    Tijdens de wedstrijd werd er heel druk rondgevaren om toch maar de goeie visstek te vinden om zo zoveel mogelijk vis te vangen.

 

Vanaf 15 u liep iedereen de schuilhaven van De Panne weer binnen om alle maatse vis aan de vistelling en -weging aan te bieden.   De hoofdvangst bestond uit heel mooie pladijzen, enkele botten en een 5 tal tongen.   Ondertussen waren heel wat supporters en familie een kijkje komen nemen naar de vele bootjes en de vangsten om tegelijkertijd te genieten van een worstje op de barbecue en een drankje aan de bar  in en rond de feesttent.

 

De dag werd traditiegetrouw afgesloten met de prijsuitreiking.   Guido Cremmery samen met zijn zoon Koen die een heel sterke wedstrijd visten, werden de winnaar met 80 vissen voor een gewicht van 24,1 kg, voor Grégory Arnoys met 68 vissen voor een gewicht van 19,7 kg en Johan Dekien met 60 vissen voor een gewicht van 14,8 kg.    Het is nu al uitkijken naar de volgende wedstrijd van 17 mei voor het vervolg van deze spannende competitie.

 

Kijk gerust in het foto-album voor de foto’s van de dag.

Bezoek ook eens op www.westhoek.be en kijk naar de rubriek ‘je was erbij’ !

klik op het icoontje voor de precieze uitslag van de wedstrijd en de rangschikking.