Garnaalwedstrijd was een groot succes

20 november 2022

De derde garnaalwedstrijd van de Pannevissers was een groot succes. Opnieuw waren de weergoden ons goed gezind. Met veel enthousiasme namen 10 mannen, 4 vrouwen en 14 kinderen deel aan de wedstrijd garnaalkruien te voet. µ

De vrienden van de Koksijdse garnaalkruiersvereniging “De Gernoarskruwers” waren ook graag van de partij.

De booteigenaars van onze club wilden na twee maanden zonder wedstrijden terug de benen strekken: ze waren met 15 aanwezig! Twee jaar geleden waren dit nog maar 5 boten.

In totaal werd er een goede 410 kg garnaal gevangen, wat buiten de verwachtingen was.

Tijdens en na de wedstrijd kon iedere bezoeker genieten van een “stute met gernoazen”, geprepareerd door de Pannese vereniging “Club 46” in sfeervolle visserskledij. 

Ook onze schepen van Toerisme Bram Degrieck kwam met zijn gezin deelnemen aan de wedstrijd. “Jong geleerd is oud gedaan”!

Iedere deelnemer ging naar huis met een naturaprijs maar vooral een goede portie garnaal, nagenietend van de gezellige sfeer van de club en verse Pannese zeelucht.

Het bestuur dankt alle deelnemere en iedereen die op één of andere manier heeft meegeholpen aan de wedstrijd.

En the day after is het voor velen… garnalen pellen :).

Klik op het icoontje hieronder voor de volledige uitslag.

We kregen enkele foto’s binnen van een clubsympathisant, waarvoor beste dank. De grote vloot foto’s kregen we van onze vaste clubfotograaf Serge. Ook bedankt!

Eén ding staat nu al vast: volgend jaar is er terug een garnaalwedstrijd. Alleen de datum moet nog bepaald worden. Wordt vervolgd.