Grote garnaalwedstrijd was een groot succes

20 november 2022

Op zondag 16 september had de jaarlijkse garnaalwedstrijd plaats in De Panne, georganiseerd door Yachting Club De Panne.

De weergoden waren ons goed gezind zodat elke deelnemer zich enthousiast en hoopvol vanaf ’s morgens vroeg aanmeldde… om zich in te schrijven voor een spannende zoektocht achter garnalen. Deelnemen was belangrijker dan winnen, het was een ideale gelegenheid voor gans het gezin om op een sportieve wijze kennis te maken met de club, de vriendschap, de gezelligheid, strand en zee en … natuurlijk het goud van ons zeetje: de grijze garnaal!

De dames en heren van de sympathieke “Club 46” zorgden in traditionele visserskledij voor de wereldberoemde “stutte met gernoazen”, die massaal werden gesmaakt door de aanwezigen. Proficiat en dank aan hen!

En nu een woordje over de wedstrijd zelf. Er waren vier competities: mannen te voet, vrouwen te voet, kinderen te voet en de boten. In totaal namen 11 boten, 3 vrouwen, 10 mannen en 16 kinderen deel aan het evenement. Bij de boten was de huidige viskampioen Geert Janssens de winnaar, voor Koen Cremmery en Jean-Pierre Dedrie. Bij de vrouwen was Marleen Hollevoet de kampioene en bij de mannen ging Eddy Braem met de eer lopen. Bij de kinderen was Shaun Arnoys de winnares. Maar nogmaals: elke deelnemer was voor ons winnaar. Proficiat dus aan iedereen!

De uitslag vindt u door op de bijlage te klikken. Ondertussen kunt u alvast genieten van enkele mooie sfeerfoto’s. Klik op het icoontje hieronder om naar het album te gaan.

Alle echo’s zijn positief, iedereen was tevreden, de sfeer was gemoedelijk en gezellig. Iedereen spreekt al over … de garnaalwedstrijd van 2019!

Dank aan iedereen die op een of andere wijze heeft meegeholpen aan deze laatste zomeractiviteit van de Pannevissers. Het was echt teamwork.

En nu kijken we uit naar de najaarsactiviteiten. Hou de website in het oog!