Nieuwsbrief juni 2014

20 november 2022

 

Beste clubleden en sympathisanten

 

 Hier volgt de tweede nieuwsbrief van de Pannevissers, editie juni 2014.  Zo zijn jullie beter op de hoogte van wat er allemaal leeft in en rondom onze club.

We verwijzen naar de website van onze club www.ycdp.be waar alle informatie uitgebreid staat vermeld.

 

 

1.       Makreelwedstrijd

 

Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging – Uitnodiging  

 

 

Graag nodigen wij iedereen uit op de makreelwedstrijd van zaterdag 12 juli die doorgaat van 10 u tot 14u (aandacht: gewijzigde uren).  

De inschrijvingen voor deze wedstrijd (5 euro/persoon) gebeuren ’s morgens van 8 tot 9u30 aan de cabine.   Gelieve hieronder heel goed het reglement te lezen want die verschilt veel van de andere wedstrijden.

 

Reglement :

–       aantal personen onbeperkt.

–       Er mogen zich maar 2 hengels in de boot bevinden en maximum 100 haakpluimpjes per hengel !!!

–       De makreel moet de minimum maat van 30 cm hebben.

–       De makreel moet ontdaan zijn van de ingewanden (moeten gegut zijn).

–       Alleen het totaalgewicht van de vangst wordt in rekening gebracht.

–       Horsmakreel telt niet mee.

–       Men vertrekt om 10 u stipt vanop het strand en men moet om 14 u terug op het strand liggen met de boot.

–       De weging gebeurt om 14.30u.

 

Ik wens iedereen veel succes die dag en hopelijk zijn jullie er allemaal bij.   Wij zorgen alvast voor heel mooie natura-prijzen.


Nadien  is iedereen uitgenodigd met vrouw en kinderen plus sympathisanten /medevarenden  op onze cavabar vanaf 17u aan onze bar op de rampe.

 

Later op de avond is er de prijsuitreiking van de makreelwedstrijd gevolgd door kip/ribbetjes aan ’t spit  met alles erop en eraan (frietjes/groenten/sausjes).

 

Kostprijs maaltijd bedraagt 18 € per persoon met daarin inbegrepen een drankje.  Voor de kinderen (tot en met 12 jaar) vragen wij 9 €.

 

En nu wel belangrijk : je bent pas ingeschreven voor de barbecue als je je vooraf inschrijft via overschrijving op ons rekeningnummer BE30 2800 4979 7211 met mededeling van je P-nummer plus het aantal volwassenen/kinderen.    

Gelieve zeker tijdig (voor 6 juli) te antwoorden en te betalen, zodat we alles kunnen regelen met de traiteur.

 

Het wordt een onvergetelijke dag om naar uit te kijken, zeker als het zonnetje schijnt maar vooral als jullie er allemaal bij zijn.

 

In naam van het bestuur,

 

 Voorzitter Hans

 

2.       Leopoldfeesten

 

Zoals eerder gemeld neemt onze club deel aan de Leopoldfeesten van De Panne op donderdag 17 juli 2014. Van 18.30 tot 22 uur zal de Dumontwijk opnieuw het decor worden van een groot volksfeest rond het thema “’t is de hoed die ’t doet”. Onze stand – een volkscafé –  bevindt zich zoals vorig jaar in de Hoge Duinenlaan.
We nodigen jullie allemaal van harte uit om ons een bezoekje te brengen; breng gerust familie en vrienden mee! We willen met onze deelname aan dit prachtig toeristisch evenement natuurlijk onze clubkas spijzen. Welkom!
 

 

3.     Parking

 

In drukke periodes kunnen zich parkeerproblemen voordoen aan de Rampe. We mogen als clubleden de private parking van de Paters Oblaten in De Panne gebruiken. Deze parking bevindt zich naast de kapel, in de Bortierlaan 44, vlakbij de Rampe. Er moeten wel enkele afspraken gerespecteerd worden. 

– De parkeerkaart moet duidelijk zichtbaar zijn in de auto. Dergelijke kaart kan je aanvragen bij Camiel of Dirk.

– Bel naar pater Fritz Bouvry 058/429040 (algemeen) of 429044 (kamer) om de poort te openen.

– De pater zal de poort van de koer na het binnenrijden weer sluiten en na de visbeurt mag je hem terugbellen om je wagen weg te rijden van de binnenkoer.

Laat ons allen deze afspraken heel goed respecteren, zodat deze gunstmaatregel van de Paters niet in gedrang komt. Dank aan de Paters Oblaten!

 Varia

 

·         Bent u booteigenaar?

·         Check altijd, voor u in zee gaat, het brandstofpeil van de tractor, zoals ook het clubreglement voorschrijft.

·        Gelieve steeds de poort van de loods te sluiten (op slot te doen) als je in zee gaat, ook al is het voor een korte periode.  Het gebeurt nog te vaak dat de loods ongesloten wordt achtergelaten. Ideaal terrein voor ongewenste bezoekers…

·        Gelieve om veiligheidsredenen en voor de verzekering ten laatste tegen 1 juli op uw remorque en boot uw P-nummer te vermelden.