Nieuwsbrief maart 2015

20 november 2022

1.      Nieuwe sponsors

  

·        t Kiekske uit Izenberge, Groenestraat 62. Zaakvoerder is Kjell Soens, die al enkele keren met succes onze zomerbarbecue / kippenfestijn verzorgde.

·        Titi’s Palace uit Adinkerke, Dijk 15. Eigenaar is ex clublid Alain Facques (Fransman). Dank voor de sympathieke steun!

·        Shipyard Lowyck N.V., Nieuwe Werfkaai 5, 8400 Oostende. Dank aan Hans Keters en Mieke Sabbe van het bedrijf, en ook dank aan clublid Peter Van Elverdinghe voor het aanbrengen van de sponsor. Bezoek zeker eens de website van de sponsor: https://www.facebook.com/shipyardlowyck of www.shipyard-lowyck.be.

·         Slagerij Geert en Anja, Zeelaan 6 De Panne, ideaal voor fondue, gourmet, BBQ, belegde broodjes, koude schotel … “Smakelijk” !

·       Sanistorms, Leopold I Esplanade 2, De Panne. Dank aan Michel Storms, die onze club al vele jaren kent, voor zijn sympathieke steun. We bevelen zijn zaak ten zeerste aan.           

 

2.      Nieuwe leden

 

·         Jaak Arnoys (papa van Gregory),  steunend lid.

·         Manu Dierickx-Visschers uit De Panne, medevarend lid van Leslie Ghysbrecht.

·         Bart Quisthoudt uit Aarschot maakte zich opnieuw medevarende. Welkom aan allen!

 

3.      Overlijden

 

·         We vernamen het overlijden van mevrouw Maria Depoorter op 21 februari laatstleden. Zij was de schoonmoeder van bestuurslid Dirk Allemeersch, moeder van zijn echtgenote Marijke Louwagie. We bieden Dirk, Marijke en de familie onze oprechte deelneming aan en wensen hen veel sterkte toe.

·         We melden met grote verslagenheid het onverwacht overlijden van ons clublid Dirk Baert op 14 maart laatstleden.  Hij is de partner van Emely Arnoys, vader van 2 kinderen en stiefvader van drie ‘schatten’. Hij was een gepassioneerd visser en was onze club heel erg genegen. Hij is ook de schoonbroer van clublid Gregory Arnoys. Er was een grote vertegenwoordiging van ons clubbestuur en haar leden aanwezig op de uitvaarplechtigheid op 20 maart. We wensen de familie veel sterkte toe en bieden in naam van heel de club onze oprechte deelneming aan. Op de website zie je het gedachtenisprentje.   

 

4.      Start van het seizoen met massale opkomst

 

Op zaterdag 21 maart had er een mooie plechtigheid plaats aan de Rampe. Voorzitter Hans Lowagie startte het gebeuren met een kort eerbetoon voor P29 Dirk Baert die vorige week plots en onverwacht van ons heen ging.   Om de zware week voor familie en vrienden af te sluiten werd als steun en ter nagedachtenis een minuut stilte gehouden door de 60 aanwezige leden en sympathisanten. Naar traditie uit de beroepsvisserij werd de nieuwe boot van Gregory Arnoys samen met die van Mark Vieren, leden van Yachting Club De Panne, bij start van het nieuwe seizoen gedoopt door de paters Oblaten  onder het goedkeurend oog van het standbeeld Pier Kloeffe; een gekend ijslandvaarder van De Panne.  

YCDP telt 70 booteigenaars en ook deze leden kregen de kans om hun boot te laten inwijden voor een veilig jaar op zee.   Zo mocht de pater onder een stralende zon, een 20-tal boten mooi op een rijtje geparkeerd op de Esplanade inzegenen.  

Tot slot werd de voormiddag afgesloten met een drink in de loods van YCDP waarin, door de grote opkomst, nog net iedereen binnen kon.  

Bij deze dank aan iedereen die er gisteren op de Esplanade bij was, dank aan iedereen die zijn boot meebracht, dank aan iedereen voor de heel gezellige drink. .  Speciale dank aan Gregory voor de sponsoring van dit evenement.

Voor mooie sfeerfoto’s verwijzen we graag naar de website, waar deze eerstdaags worden geplaatst.

 

5.       Eerste wedstrijd van het clubkampioenschap

 

Normaal gaat de wedstrijd door nu zaterdag 28 maart. Afwachten wat de weersvoorspellingen zijn; we houden jullie op de hoogte. Kijk ook naar de website voor de actueelste berichten.

6.     Varia

 

·                Studiedag dag van de zee mei 2015: zie website.

·                Op de website willen we graag een rubriek toevoegen met  vangstberichten. We vragen iedereen om hieraan mee te werken, en dus mooie korte visverslagjes te mailen, liefst ook met een of enkele foto’s. Zo wordt onze club nog levendiger en de website nog interessanter. Bij de meeste andere visverenigingen gebeurt dit ook, met veel succes. Waarom dus niet bij ons?… Voorzitter Hans geeft alvast het voorbeeld en maakte een mooi verslag van zijn vistrip op 6 maart laatstleden.

·                Lidgeld 2015: vergeet niet zo spoedig mogelijk te betalen, samen met de tracties van 2014. Vanaf  1  april wordt er zonder pardon 20 € administratiekosten aangerekend.

·                De datum van ons jaarlijkse souper is gewijzigd. Om praktische redenen (beschikbaarheid van de zaal) is de datum verplaatst van 28 november naar zaterdag 5 december. Het feest zal doorgaan in “La Grande Mare” in Bray-Dunes (FR). Noteer alvast in je agenda.

 

·                Heb je tips of nuttige weetjes voor de nieuwsbrief, laat het gerust weten.

 

 

Tip van de maand

 

 

Zorg dat op je remorque duidelijk het P-nummer van je boot wordt vermeld. Dit is belangrijk voor de verzekering, de veiligheid en vergemakkelijkt de tracties na een wedstrijd als er veel boten op hetzelfde ogenblik uit zee  opgehaald worden.