Overlijden van de heer Hugo Mertens Uitvaartplechtigheid

20 november 2022

Beste clubleden, ereleden en sympathisanten,

 

In bijlage vindt U het overlijdensbericht van Hugo Mertens, lid van onze club en medevarende van Jean-Philippe Cordier.

 

Hugo kwam in 2013 in De Panne wonen daar hij gefascineerd was door de zee; hij had een liefde voor boten en zeevissen.   Gedurende enkele jaren werd zijn droom via YCDP werkelijkheid.   Elke viswedstrijd stond hij paraat als medevarende van Jean-Philippe Cordier.  Ook op vele activiteiten wou hij erbij zijn en als het nodig was, was een helpende hand maar een woord.   Ondertussen had hij zijn eigen bootje opgeknapt en die stond klaar om deze week uit te testen.

 

Jammer genoeg was dit succesverhaal voor zijn passie maar van korte duur.   Aan één van zijn mooiste dagen op zee kwam vorige woensdag 20 juli- na een ochtend  succesvol makreelvissen –  abrupt een einde.    Op het strand voor onze loodsen werd hij plots onwel; onmiddellijk werd alles uit de kast gehaald door redders en de urgentieteams om Hugo te reanimeren.   Het was heel moeilijk te begrijpen, maar een brave, warmhartige man van de zee was niet meer.

 

Om waardig afscheid te nemen van Hugo,  nodigen de familie en ikzelf jullie allen uit op de plechtige uitvaart op donderdag aanstaande 28 juli om 14 u in het uitvaartcentrum Cura, Veurnestraat 136 te De Panne.

 

We doen een oproep aan iedereen om als steun en eerbetoon aan Hugo, zijn familie en de club erbij te zijn. We vragen om onze gele polo aan te doen (is natuurlijk niet verplichtend).  Camiel en Maurice zullen de clubpolo’s aan de ingang gratis ter beschikking stellen voor wie dit wenst.

 

Groeten,

Hans Lowagie

 

Voorzitter YCDP