Pannevissers namen deel aan het Weekend van de Tweedeverblijvers in De Panne 20 – 21 september

20 november 2022

Op zaterdag 20 september was er aan de Rampe in de vroege morgenmist een drukke bedrijvigheid bezig vanaf 8 h ‘s morgens …..

 

De  Gemeentelijke Diensten, de Pannevissers, de Pannebakkers alsook het Bezoekerscentrum De Nachtegaal waren allemaal hun stand of standje aan het opslaan om de mensen die een tweede verblijf hebben in De Panne te verwelkomen in  dit jaarlijkse daarvoor gereserveerde weekend.

 

Rond 10 h begonnen de mensen toe te stromen en werden ze ontvangen met  een deskundige uitleg aangaande alles wat in zee leeft, zowel plant  als dier, door Lode en Jean-Paul, twee ervaren Nachtegaal-gidsen. Ze konden ook een kijkje nemen in het lokaal van de Pannevissers waar een aquarium met allerlei levende kleine visjes en krabben te zien was, en waar ze ook van alles mochten vragen.

 

Om 11 h werd door het 8 -koppige team Pannebakkers (4 heren en 4 dames) het startschot gegeven om de vis te bakken en vanaf dan was het één grote smulpartij voor iedereen die vooraf ingeschreven was om deel te nemen. Bij dit hapje was er mogelijkheid om iets te drinken, en werden er door het bestuur van de Pannevissers gratis garnaaltjes uitgedeeld (merci Jean-Pierre), met de nodige uitleg en hilariteit om die beestjes te pellen.

 

Ondertussen was ook de Amfibieboot aangekomen en werden er om het half uur rondvaarten gedaan zodat iedereen wel eens mee kon; de zee was heel kalm en iedereen was heel tevreden over het tochtje.
Aan het laag water was het ook mogelijk om proeven te doen met zeewater, want daar stond het Strandlabo van Claude, ook een natuurgids van de Nachtegaal.

 

Het was een leuke en prettige bedoening en al die nieuwe bewoners die al voor de tweede of derde keer deelnamen zijn vanaf nu ook al bekende gezichten voor velen van ons …

 

kijk ook eens op de website van De Bliedemaker, het e-krantje van De Panne van de hand van José Decoussemaeker: 

http://debliedemaker.wordpress.com/2014/09/25/week-end-tweede-verblijvers-2014.

 

 

Kijk gerust eens in het fotoalbum verder op deze website voor enkele mooie sfeerbeelden!