Tweede wedstrijd van het clubkampioenschap 10 mei 2015 – uitslag en wedstrijdverslag

20 november 2022


Beste clubleden en sympathisanten,

 

Gisteren organiseerde Yachting Club De Panne zijn 2de wedstrijd voor het clubkampioenschap zeehengelen.   Na regen en wind op zaterdag was het zondag een rustig weertje met in de namiddag zelfs een prachtige lentedag.   Veel leden hadden het weerbericht blijkbaar goed opgevolgd want 18 boten lagen om negen uur startensklaar, tot in de puntjes voorbereid, op het laagwater om naar de Trapegeer te trekken voor een spannende hengelwedstrijd gedurende  6 uren vissen.  


Enkele bootjes probeerden hun geluk tegen de bank van de Trapegeer, anderen zochten dieper water op tegen het Westdiep in de hoop een bak vol vis te vangen.

 

Na de wedstrijd was het verzamelen geblazen op de rampe aan de loodsen van YCDP gesitueerd in het verlengde van het Bortierplein.   Daar werd de vis van alle deelnemers geteld en gewogen in aanwezigheid van een pak kijklustigen en supporters om vervolgens alle resultaten in het computerprogramma te plaatsen ter berekening van het klassement.


In totaal werden er 1387 vissen voor een gewicht van 346 kg bovengehaald en dit door een 40-tal vissers.   De vangst bestond hoofdzakelijk uit pladijs, schar en bot.   Nog eens het bewijs dat het visbestand van deze vissoorten, zoals uit de statistieken van de wetenschappers blijkt,  terug het niveau van jaren 1950 heeft bereikt.

De wedstrijd werd deze maal gewonnen door Francis Luyssen met 189 vissen en 58,3 kilo, gevolgd door Pascal Annys met 181 vissen en 53,8 kilo, en als derde voorzitter Hans Lowagie met 97 vissen en 26,2 kilo.   


Klik op het icoontje voor de uitslag van de wedstrijd.

De prachtige dag werd afgesloten met een broodje worst en een drankje op de vriendschap.  

Het is nu al uitkijken naar onze volgende activiteit van 18 Juli voor de grote makreelwedstrijd en het strandfeest ’s avonds in en rond de tenten van onze vereniging.  Wij duimen alvast voor hetzelfde mooie weer !

Kijk ook eens naar de foto’s in ons album via het icoontje onderaan de bladzijde. (opmerking Filip: nog niet alle foto’s staan erop, dit gebeurt vanavond-ten laatste morgen)

Groeten,

 

Hans