Uitnodiging tot de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap 2017 op zaterdag 1 april

20 november 2022

update 30 maart

 

Hallo iedereen,

 

Ondertussen is alles veel eenvoudiger geworden voor komende zaterdag.   Met een zwakke wind 2/3 uit zuidelijke richting en golven van 40cm krijgen we een prachtige visdag voorgeschoteld.   Met een afwisseling van zon en wolken  met eventueel in de latere namiddag kans op een bui(tje) zijn dit niet anders dan de geknipte voorspellingen om een dagje samen op zee door te brengen.   

 

Nog een belangrijke mededeling !!  Minimummaten van volgende vissoorten werden (geldende vanaf 11 maart tot 31 december 2017) aangepast voor het Europees grondgebied (met dank aan Gregory voor de melding!).  Pas het aan in de tabel in bijlage moesten jullie die afprinten.

 

  1. Tong moet nu 25 cm zijn ipv 24 cm !
  2. Tarbot en Greet moeten nu 32 cm zijn ipv 30 cm (wordt zelden bij ons gevangen)
  3. Er mogen geen roggen gevangen worden (wordt quasie nooit bij ons gevangen)

 

Groeten en alvast tot zaterdag,

 

Hans 

 

Beste wedstrijdvissers, clubleden en sympathisanten,


 

Na een lange winterstop van 5 maanden zitten we eindelijk terug in de startblokken voor een nieuwe seizoen van onze viswedstrijden YCDP. Bij deze nodig ik iedereen uit op de eerste viswedstrijd voor het clubkampioenschap2017 en dit op zaterdag 1 april (of zondag 2 april) van 9 tot 15u.   De inschrijvingen starten om 7u.   We verzamelen met de boten op 200 m van de laagwaterlijn, en vertrekken stipt om 9u naar onze visstek,  dit op het signaal van de wedstrijdcommissarissen en stoppen met vissen om 15 u, terug op het signaal van de wedstrijdcommissarissen.    Zorg ervoor dat je binnen de rechte lijn tussen de rode boei ten Westen van de Trapegeer en de Trapegeerboei zelf ligt te vissen alsook binnen de lijn van deze 2 boeien en het strand.   Alle verdere info over het wedstrijdregelment  vind je op de website.

 

In bijlage heb ik ter info de minimum vismaten voor de verschillende vissoorten geplaatst.  Alle vissoorten zonder wettelijke vismaat, moeten aan de clubmaat voldoen = 20 cm.  

 

Opgelet : Pieterman telt niet mee, te gevaarlijk voor de viswegers.   Zeebaars moet teruggezet worden, mag tot 1 juli niet gevangen worden.

 

De voorspellingen voor het weekend :

 

  • Zaterdag 1 april : in de morgen wind ZW 4 met golven tot 70 cm, afnemend in de namiddag naar 3 WZW en golven 70 cm.  Zon en wolken ‘s morgens, in de namiddag gaat het regenen
  • Zondag 2 april : in de morgen W3, afnemend naar veranderlijk 2 tegen de middag.  Golven 50 cm afnemend naar 40 cm.  Een rustige dag met afwisseling van zon en wolken en een kleine kans op wat gedruppel.

 

Morgen krijgen jullie een update maar hou er toch rekening mee dat de wedstrijd eventueel op zondag kan vallen naar gelang de weersvoorspellingen  

van morgen.  Het weer is te onstabiel op zaterdag om vandaag al op dit weerbericht voor te kunnen gaan.

 

Ik wens iedereen nu al veel succes voor het komende weekend.  Dat het weer een spannende wedstrijd, alsook een spannend visseizoen zal worden, daar moet ik niemand van overtuigen.    En zoals gewoonlijk zal ook de sfeer en de ambiance voor, tijdens en na de wedstrijd er weer volop inzitten. Zorg zeker dat je erbij bent !!

 

 

Bij deze succes met de voorbereidingen en tot morgenavond 21u voor een update.

 

extra info

 

De inschrijvingen voor deze wedstrijd (5 euro/persoon) gebeuren ’s morgens vanaf 7 uur tot 8.15u. Verse koffie en lekkere boterkoeken staan voor jullie klaar.

Vanaf 8.15u gaan de boten in zee zodat we stipt de wedstrijd kunnen starten.  

Hou rekening met de begeleiding en tips van de tractorcoachen op het einde van de wedstrijd als de boten terug aan land gekomen.

De visweging gebeurt omstreeks 15.30u à 16u, waarna de prijsuitreiking volgt. 


NIEUW VANAF 2017: om hygienische redenen wordt er geen vis gegut aan de Rampe.

Aandacht voor parkeerplaats: gratis in het P. Bortierplein, zonodig in de aanpalende straten, en mits het duidelijk aanbrengen van een nieuwe parkeerkaart van de club vooraan in je wagen. Dergelijke kaart kun je steeds vragen aan de tafel van de inschrijvingen. Gelieve hiermee rekening te willen houden zodat u niet geconfronteerd wordt met retributiebonnen, die je zelf zal moeten betalen. Kom dus tijdig. Neem ook best een duidelijke foto van je wagen met de aangebrachte parkeerkaart zodat je bij eventuele discussies kunt aantonen dat je in orde was.

 

Tot slot nog even in herinnering brengen dat u niet kunt deelnemen aan de wedstrijd als uw tracties voor 2016 en uw lidgeld voor 2017 niet zijn betaald. 

 

Bij slecht weer wordt de wedstrijd verplaatst naar zondag 2 april of anders naar het volgend weekend. 

We houden jullie op de hoogte via deze website en sms. Als je geen sms en/of mail ontvangt, geef direct een seintje aan secretaris Filip 0472 400 530 of filip.claes5@telenet.be.

 

Het bestuur wenst u veel succes! Iedereen hartelijk welkom  en tot zaterdag!