Uitslag vierde wedstrijd van het clubkampioenschap 04 november 2017

20 november 2022

Beste wedstrijdvissers, kampioenen, bijna-kampioenen, ex-kampioenen, sympathisanten,

 

Met heel veel twijfels over de minder goeie weersvoorspellingen voor de viswedstrijd van gisteren, werd het uiteindelijk een mooie dag voor het tijd van het jaar.   De wind bleef mooi uit zuidelijke wind waaien met kracht 5 later 3-4 bft.  Pas toen we veilig weer aan land waren, gingen de hemelsluizen open en draaide de strakke wind richting NW.   We hadden de weergoden aan onze zijde, het werd een perfecte afsluiter voor het clubkampioenschap 2017.

 

De visvangst bestond hoofdzakelijk uit mooie wijtingen, aangevuld met wat scharren, botten, enkele hondshaaien en een verwaaide pladijs.  De vissersvloot, bestaande uit 13 boten, haalde samen 1817 maatse vissen boven voor een totaal van 361 kg.  Vanaf 10u.30 met het doorbreken van de vloedstroom tot einde wedstrijd om 15u. was het volle bak en non-stop hengels ophalen en terug inwerpen.  Samengevat kan ik de wedstrijd verwoorden als  VISDAG = WERKEDAG.

 

 

De superspannende wedstrijd werd voor de tweede keer op rij gewonnen door Geert Janssens met 204 vissen/41.84 kg goed voor 1000 punten. Hij werd gevolgd door Johan Dekien met 198 vissen/38.69 kg/940 punten en Filip Devreker met 196 vissen/38.88 kg/930 punten.  Vierde plaats en vijfde plaats worden verdienstelijk afgesloten door Guido Cremmery 867 punten en Hans Lowagie 822 punten. Volledige uitslag in bijlage.