Verslag van bezoek aan zandbank Le Grand Jack in Frankrijk

20 november 2022

Yachting Club De Panne trok op zondag 16 augustus met jong en oud naar de zandbank op volle zee voor de kust van Malo (Duinkerke)

Een ochtend vol avontuur op zee met jong en oud, dat was de bedoeling van Yachting Club De Panne zondagmorgen bij het vertrek naar de zandbank ‘Le grand jack’, op volle zee voor de kust van Duinkerke.

Een goeie veertig volwassenen en een dozijn kinderen, netjes verdeeld over 16 boten vertrokken om 8u15 naar het ‘onbewoond eiland’ op zee.   Sommige kinderen waren reeds vroeg uit de veren, want van zoiets hadden ze nog nooit gehoord !  En wandelen op zee, dat  is toch alleen iets dat in sprookjes voorkomt ??

Een halfuurtje varen en na wat zoekwerk kwam dat onbewoond eiland eindelijk in zicht en vol verwondering meerden de kapiteinen en hun passagiers beetje bij beetje aan op de zandbank.

Het was er een gezellige drukte van kinderen en ouders die zich als een zwerm bijen verspreidden  over de zandbank.   Velen hadden hun fototoestel bij en vanuit alle hoeken werden familie en vrienden op foto gezet alsook meerdere zeehonden die daar op laagwater lagen te rusten.  

Een drankje op de vriendschap en enkelen die gingen zwemmen tussen nieuwsgierige  zeehonden was het hoogtepunt van een mooi avontuur.   Stilletjes aan was het tijd om huiswaarts te keren want de zandbank begon zich weer te verbergen onder het opkomende water van de vloed.   Alleen nog de zee en geen onbewoond eiland meer,  zo trokken we in groep terug naar onze veilige thuishaven in De Panne. 

 

In het fotoalbum vindt je mooie sfeerbeelden.

 

Groeten,

Hans