Verslag van de eerste strandhengelwedstrijd in De Panne op zaterdag 9 oktober 2021

20 november 2022

Op zaterdag 9 oktober had voor de eerste keer in de clubgeschiedenis en -volgens onze informatie ook de eerste keer in De Panne- een echte STRANDHENGELWEDSTRIJD plaats.

De weergoden waren ons gunstig gezind zodat het een zonnige dag werd waarbij 13 vissers in de namiddag gedurende vier uur (twee uur voor hoogwater en twee uur nadien) het beste van zichzelf gaven om één of enkele vissen te verschalken. De vriendschappelijke sfeer was veel belangrijker dan het eindresultaat maar toch was er toch een toffe concurrentie.

De wedstrijdcommissarissen stonden klaar met de weegschaal en het notitieboekje om nauwgelet het verloop en de vangsten te volgen. Ons horecateam zorgde op een  originele manier dat de vissers niet zouden verkommeren door de dorst en liet de familie en vrienden in- en aan het clublokaal  genieten van een drankje en een hapje.

Het werd een animerende activiteit waarbij vele toeristen kwamen kijken en vragen stellen. Mooi om te zien! Missschien wel de start van een nieuwe jaarlijkse traditie?…

Er werden in totaal 21 vissen/visjes gevangen van allerlei soorten zoals but en zeebaars. De ondermaatse werden natuurlijk direct na het wegen terug in zee gezet zodat ze nog veel kunnen groeien.

Finaal werd de wedstrijd gewonnen door Paul Pallemans, die voor de eerste keer in onze clubgeschiedenis een wedstrijd won: dikke PROFICIAT! De zilveren en bronzen plak gingen respectievelijk naar Glenn Raes en Wim Pynebrouck. De volledige uitslag van de wedstrijd zie je in bijlage.

Dank aan IEDEREEN die heeft meegeholpen aan de organisatie van de wedstrijd, zowel voor – als achter de schermen. Dank aan onze buren van de surfclub om hun leden te vragen uit onze visszone te blijven, een zeer fijne samenwerking!

Klik op het icoontje onderaan deze pagina en je vindt prachtige foto’s van deze  mooie dag. Dank aan onze clubfotografe!