Verslag van de forelwedstrijd van 19 juni 2021

20 november 2022

Op zaterdag 19 juni vertrokken we om 7u.30 met 43 clubleden richting de zwarte Berg om er aan de visvijvers van De Ponderosa in Westouter  voor de tweede keer een forellenwedstrijd te houden. De meesten gingen mee met de bus; anderen verkozen eigen vervoer.

Van die toffe groep waren er 28 volwassen vissers en 6 kinderen. De anderen waren fervente supporters.

 Het was eigenlijk meer een familiedag, waar gezelligheid en vriendschap belangrijker was dan de wedstrijd zelf. Het weer was wisselvallig, soms een klein buitje maar meestal bleef het droog. Het water in de vijver was nogal warm na de grote hitte in de voorbije weken. Daardoor was het moeilijker dan anders om de vissen te verschalken. Jong en oud was gemotiveerd om forellen te vangen!

Na een welkomstkoffie, aangeboden door het bestuur, maakte iedereen zich klaar om rond 9u.15u de wedstrijd te starten.

Ondertussen hadden de niet-vissers de prachtige prijzentafel klaar gezet, want er was een naturaprijs voor elke deelnemer. Er waren meerdere sponsors – waarvoor dank aan iedereen- maar een bijzondere vermelding toch voor Serge Dedrie, zoon van Jean-Pierre, die met zijn zaak XL Real Tabac & Co uit Adinkerke voor heel wat waardevolle prijzen zorgde. Dank Serge en Audrey!

Omstreeks 11uur zong de vrolijke bende “Happy Birthday” voor de jarige Shania , die 12 jaar werd! Ze trakteerde met een drankje voor iedereen, waarvoor dikke merci!

In de loop van de voormiddag kreeg iedereen de kans om enkele lotjes te kopen voor een toffe tombola – altijd prijs. Dank aan elke schenker, met een bijzondere vermelding voor Patrick en Christine. Dank!

’s Middags smulde iedereen na een aperitiefje aangeboden door de club, van een lekker stoofvlees met frietjes, vlot en professioneel opgediend met medewerking van enkele charmante dames van onze club. Proficiat aan Jenny en haar team voor het lekkere eten!

Na de middag had elke visser opnieuw energie en hoop om een visje te vangen en het lukte ook meestal beter dan in de voormiddag.

Om 16u.30 gaf de wedstrijdcommissaris en mede-organisator Greg het eindsignaal. Tijd voor de weging en prijjsuitreiking.

De wedstrijd werd gewonnen door Theo met 6,1 kg, gevolgd door Henri Bourgeois met 3 kg en Bjorn Vercaemer met 2,5 kg. De volwassenen haalden in totaal 27,7 kg boven.

Bij de kinderen was Britt Vercaemer de winnares, gevolgd door Shaun en Sienna Arnoys. De kinderen vingen in totaal 4,5 kg zodat we in totaal aan 32,2 kg komen.

Als toffe verrassing mocht iedereen die geen vis had gevangen met de blote hand nog een forel uit een grote bak halen. Zo kwamen we nog aan 9 x 300 = 2.7 kg vis.

We kregen tot slot nog een drankje aangeboden door de nieuwe eigenaar van De Ponderosa die ook hoopt om ons volgend jaar terug te mogen verwelkomen.

Yachting Club De Panne mocht rond 18u moe maar voldaan met 34,9 kg zalmforellen richting de kust. Het was eens iets anders dan vissen op zee.

 

Iedereen was zeer tevreden over de prima organisatie, de toffe sfeer; we waren allemaal zo blij om elkaar terug te kunnen zien.

Dank dus aan iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie van de dag, zowel voor als achter de schermen.