Verslag van de tweede wedstrijd dd. 18 mei van het clubkampioenschap 2019

20 november 2022

Beste sportvissers en sympathisanten, 

Hier een kort verslagje van de wedstrijd.  Het was een prachtige dag met redelijk veel zon.  In de voormiddag was er zo goed als geen wind.  In de namiddag stond een klein noordelijk briesje maar geen echte golven van betekenis.  Samengevat, meer moest dat niet zijn. 

De wedstrijd zelf dan.  Er was een grote opkomst met 17 deelnemende boten.  We mochten Laurent Neuville en zij vriendin Anneke Dezwarte verwelkomen die mij na de wedstrijd wisten te vertellen dat ze de smaak te pakken hebben en gelanceerd zijn om verder aan onze wedstrijden deel te nemen.  Ook hadden we wat kinderen mee aan boord die zich heel erg thuis voelen op de grote plas.  Die kinderen waren het zoontje van Koen Cremmery, het zoontje van Lieven Regheere en tot slot mijn eigen dochter. 

De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit scharren juist aan de maat.   Ook wat wijtingen, bot, pladijs zat in de vangsten.   Hier en daar werd, jawel, een tong gevangen.  Tot slot werden er behoorlijk wat zeebaarzen gevangen maar die hadden meestal niet de maat.   Wij zelf hadden er 2 aan de maat (44 en 46 cm); ook anderen hadden hier en daar ene aan de maat (minimummaat zeebaars = 42 cm). 

De wedstrijd werd voor de tweede maal op rij gewonnen door Pascal Annys.  Dikke proficiat met deze topprestatie. De tweede plaats was voor de gebroeders Raes, de derde voor Hans Lowagie.  Christian Ingouf veroverde de 4de plaats en Koen Cremmery eindigde op plaats 5.

Om af te sluiten geef ik jullie de top 5 van het voorlopig klassement.  Pascal Annys staat met het maximum van de punten comfortabel aan de leiding gevolgd door Christian Ingouf, Koen Cremmery en Gebroeders Raes.  Top 2 tot 4 staan allemaal op een zakdoek van elkaar.   Yves Vandevelde sluit de top 5 af.     Het volledig klassement en detail van de eerste 2 wedstrijden kan je vinden in bijlage.