Yachting Club De Panne oftewel… de Pannevissers !

20 november 2022

Welkom op de site van Yachting Club De Panne, in de volksmond “de Pannevissers” genoemd.

 

Deze  bloeiende vereniging, opgericht in 1972, vertrekt voor haar activiteiten aan de “Rampe”, de officiële en enige insteekzone van het mooie en pittoreske De Panne aan zee. Deze locatie is ook hét uithangbord van de gemeente voor visserij, diepzeeduiken en natuurbeleving- en educatie op het strand.


De club telt steeds meer leden en wordt gekenmerkt door een dynamisch bestuur en een uitstekende sfeer onder de leden. We willen een toeristische, culturele, folkloristische en maatschappelijke meerwaarde creëren, naast een ecologisch verantwoorde en duurzame visserij. We zijn naast het vissen ook actief op vlak van duiken, jetski, waterski, en zelfs reddingsdienst op zee.


Een gedeelde hobby – of moeten we zeggen passie- , vriendschap en respect voor de natuur gaan bij ons hand in hand.  YCDP is een open organisatie, die een goede samenwerking en verstandhouding met andere verenigingen, overheden en andere partners zeer belangrijk vindt.

 

Dank voor je bezoek aan onze website, waar u allerlei informatie vindt over onze club!
Tot …een volgende keer aan de Rampe?