YCDP start het seizoen met massale opkomst voor bootdoop en zeewijding.

20 november 2022

YCDP start het seizoen met massale opkomst voor de boot – en zeewijding. 

Voorzitter Hans Lowagie startte het gebeuren met een kort eerbetoon voor P29 Dirk Baert die vorige week plots en onverwacht van ons heen ging.   Om de zware week voor familie en vrienden af te sluiten werd als steun en ter nagedachtenis een minuut stilte gehouden door de 60 aanwezige leden en sympathisanten.

Naar traditie uit de beroepsvisserij werd de nieuwe boot van Grégory Arnoys samen met die van Mark Vieren, leden van Yachting Club De Panne, bij start van het nieuwe seizoen gedoopt door de paters Oblaten  onder het goedkeurend oog van het standbeeld Pier Kloeffe; een gekend ijslandvaarder van De Panne.  

YCDP telt 70 booteigenaars en ook deze leden kregen de kans om hun boot te laten inwijden voor een veilig jaar op zee.   Zo mocht de pater onder een stralende zon, een 20-tal boten mooi op een rijtje geparkeerd op de Esplanade, met zijn kwast gaan inzegenen.  

 

Tot slot werd de voormiddag afgesloten met een drink in de loods van YCDP waarin, door de grote opkomst, nog net iedereen binnen kon.   


Kijk gerust in het fotoalbum voor mooie sfeerfoto’s. Met dank aan de “fotografen van dienst” !