Verslag en uitslag van de tweede wedstrijd van het clubkampioenschap op 25 mei 2024

27 mei 2024

Adinkerke, 1 juni 2024

Beste wedstrijdvissers en supporters.

Vorige week zaterdag konden we genieten van een heel mooie visdag.    Niet alleen de weergoden waren ons heel goed gezind maar ook de vangsten waren groot, groter, grootst.  Iedereen gaf het beste van zichzelf. Met 10 boten werden er maar liefst 505 maatse vissen gevangen voor een gewicht van 166 kg.  Veel vis dus  waaronder heel wat gevlekte gladde haaien met enkele heel grote exemplaren.   Anderen wisten dan weer als topper een paar mooie zeebaarzen te verschalken.

Er werden trouwens 8 soorten vis gevangen : schar, bot, pladijs, een paar tongen, wijting, zeebaars, gevlekte gladde haai, hondshaai. En nog even ter info : Gevlekte gladde haaien zijn samen met de hondshaai de meest voorkomende haaien in onze kustwateren en hun populatie is momenteel heel gezond.  Deze grondhaaien houden zich steeds tegen de bodem want hun favoriete eten zijn krabbetjes, heremietkreeftjes, allerlei wormen, messenheften of andere schelpachtigen en hier en daar ook een garnaal.  Niettegenstaande ze tot 2 meter lang kunnen worden (even lang als een mens) vormen ze geen enkel gevaar voor de mens.

Bjorn Vercaemer zorgde samen met zijn 2 dochters heel geconcentreerd en onder grote belangstelling voor de telling en weging van alle gevangen vis. De uitslag was super spannend en maar liefst 3 boten wisten meer dan 900 punten te behalen.  De winnaar was Geert Janssens samen met Mike Derycke 1000 punten en dit met 5 puntjes meer dan het duo Glenn Raes / Theo Charlemagne 995 punten.  Derde werd de familie Cremmery met ook een heel hoge score = 921 punten.

Ook de tussenstand na 2 wedstrijden blijft gewoon superspannend ( zie andere pagina).  Hans Lowagie heeft een kleine voorsprong op Geert Janssens en Pascal Annys.  En opgelet, ook Glenn Raes en Koen Cremmery zijn helemaal terug wetende dat alleen de 3 beste wedstrijden meetellen voor het eindresultaat.

Bedankt aan iedereen die erbij was.  En noteer alvast onze volgende viswedstrijd :

DE MAKREELWEDSTRIJD die doorgaat op zaterdag 27 juli met aansluitend de barbecue.

Groeten en leve de kampioen 😊,

Hans

De foto’s kunnen bewonderd worden in het album https://kycdp.be/media/wppaspec/oc1/lnnl/cv0/abc21346d154f723f1. Met dank aan de gelegenheidsfotografen Bruno en Katrien .

Dank aan iedereen die erbij was, en ieder die heeft meegeholpen aan de organisatie, zowel voor als achter de schermen. Het was een geslaagd staaltje van teamwork.